1100 grader, Unika Glas kollektion

Festivaltider

1-2 augusti kickar Live Green festivalen igång. Live Green är en av Sveriges grönaste musikfestivaler och arrangeras för fjärde året i rad. Under två dagar förvandlas Karlskronas grönaste plats – Hoglands Park –  till en festivalarena där man hyllar miljön genom kulturen och konstens kraft, njuter av skön musik, käkar ekologisk mat och shoppar rättvisemärkt i festivalens ekomarknad.

I samarbete med Riksglasskolan skapar 1100 Grader alster till Live Green´s Recycling Fashion show. Till modeshowen har jag blankpolerat en massa glasskärvor i olika färger med fusingteknik. Med dessa skärvor ska det skapas en vacker klänning, ett försök att bygga upp bågar till ett par solglasögon och skapa ett par örhängen i samma anda.

1100 Grader kommer även att ha försäljning av konstglas och smycken i Unika Glas kollektionens anda, på Live Greens ekomarknad

Unika Glas är en kollektion som går ut på att skapa nya alster utifrån olika typer av spillmaterial. Det kan vara att fortsätta jobba på saker som kollapsat, ta tillvara på färgrester på pipan eller skapa nya spännande mönster av glas som exempelvis spruckit under kylningsprocessen. Med denna kollektionen tar jag tillvara på vackra färger och värnar om miljön. Till Live Green festivalen har jag även provat på ett nytt sätt att ta tillvara på spillmaterial. Att göra smycken genom en teknik man kallar för fusing. Det var riktigt roligt att sitta och pussla ihop smycken med en massa färgade glasskärvor.

– Malin

 

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar